Cykla för allas bästa

Att cykla är ett av de allra bästa sätten att komma från punkt A till punkt B när det gäller kortare avstånd som inte kräver buss, bil eller tåg. Bor man i större städer som Stockholm och Göteborg då har det till och med visat sig att man kommer fram nästan dubbelt så snabbt på cykel än via kommunal transport. Egentligen säger det sig självt; hur lång och förstoppad en bilkö än är så kommer man alltid fram med sin tvåhjuling och man behöver aldrig oroa sig för parkeringsplats då en cykel får plats i princip var som helst. Man kan till och med ta cykeln på axeln och bära in dem!

En cykel är också en fantastisk tillgång om man vill gå och handla då man antingen kan hänga de tunga kassarna på styret eller lägga dem i cykelkorgen om man har en sådan. Rygg och axlar kommer att tacka dig i långa loppet om du avhjälper allt kånkande om du låter cykeln bära istället. Tänk bara på att det är bra att balansera rätt då för tungt på ena sidan kan påverka din förmåga att styra cykeln på ett effektivt sätt.

Naturligtvis är det också nyttigt för hälsan att cykla men en av de kanske främsta fördelarna med cyklandet är att det är bra för miljön på många sätt och vis. Genom att inte använda motordrivna transportmedel smutsar man inte ner luften med avgaser och låter olja och bensindepån vara ifrån. Dessutom skonar man sina omgivningar från den ljud-nivå som idag är så störande och stressande för många. Cykeln hörs inte alls och med det väcker man varken grannarna om man behöver ta sig någonstans tidigt eller sent, och skonar allas öron under färden. Lugn och ro är bra för alla och ger en avstressad, trevlig miljö som livet blir bättre i.