Inför välgörenhetsloppet

Att springa ett välgörenhetslopp är ett fantastiskt sätt att både komma i form och att göra något gott för andra. Det är få saker i livet som är så tillfredsställande som att göra något med verklig mening och om man dessutom kommer i form så är det ju en välkommen bonus. Förutom själva välgörenheten i sig ger man också sin omgivning en viktigt lektion i att vara en produktiv medmänniska och visar att precis alla kan göra världen bättre på olika vis.

När man skall delta i ett välgörenhetslopp är det viktigt att man förbereder sig väl. Särskilt när det kommer till löpning så vill man få upp kondisen och styrkan samtidigt som man vill undvika onödiga skador och det finns en hel del saker att tänka på. De flesta löpare sätter skorna i det absolut främsta rummet då det ju är fötterna som används. Ett bra par löparskor skall kunna dämpa stötarna som är oundvikliga då man springer och genom att investera i ett lämpligt par undviker man knä och ledskador.

Sverige har ju inte världens varmaste klimat så det är också bra att vara väl klädd när man springer så att muskler och leder är varma när man tar sig fram i löpspåret. Det finns mycket bra och tunna kläder som både tar vind och kyla samtidigt som de andas som är särskilt designade för löpare. Lager på lager principen är alltid att föredra så att man under loppets gång kan ta av sig om det behövs.

En lämplig löparväska är också en bra investering då många löparkläder inte har fickor eller fickor som inte är tillräckligt djupa och starka. Man kan här lägga nycklarna och mobilen och bära väskan som ett skärp runt midjan, eller sätta en ficka på armen som inte stör. Ju smidigare desto bättre.